Paripsykoterapia

terapiaParisuhteeseen voi kenellä tahansa tulla vaikeita vaiheita, joiden käsittelyyn parin omat voimavarat tai taidot eivät riitä. Suhdetta voi kuormittaa pettymysten ja kriisien lisäksi uusperhekysymykset,  henkilökohtaiset kasvukriisit tai suhteen ulkopuoliset asiat, kuten kuormittava työ tai läheisen sairaus. Kun suhde jumiutuu tai tulehtuu voitte hakea ammatillista tukea ja uutta näkökulmaa pariterapiasta tai seksuaalineuvonnasta. Parisuhteen ja perheen kysymyksistä voi tulla keskustelemaan joko yksin tai parina. Pariterapia voi olla avuksi myös silloin, kun pari pohtii onko suhteessa jatkaminen vai ero oikea vaihtoehto. Jos pari päätyy eroon, voi terapiakäynnit jatkua erosovitteluna ja erovanhemmuuden tukemisena tai yksilölle eron jälkeisen elämän tukiprosessina.

Varaa aika verkossa!

Käsiteltäviä asioita voivat olla mm.:

– Tunnesuhteen ja vuorovaikutuksen ongelmat sekä repivä riitely

– Ongelmat suhteen läheisyydessä tai seksuaalisuudessa, esim. haluttomuus
– Uskottomuus, luottamuspula, mustasukkaisuus
– Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen
– Masennus, uupumus, sairaudet
– Elämänmuutokset, vauvan syntymä, lapsettomuus tai työttömyys
– Eropohdinnat ja erosovittelu sekä erovanhemmuuden tukeminen.

Pariterapian luonteesta: Pariterapiatapaamiset alkavat parin /yksilön tilanteen kartoittamisella, joka jo itsessään saattaa jäsentää ongelmallista asiaa niin, että se riittää käynnistämään asiakkaan / parin omat voimavarat tilanteen ratkaisemiseksi. Tällöin 5-8 tapaamiskertaa voi olla riittävästi.

Jos ongelmat ovat kehittyneet pidemmällä aikavälillä ja niihin liittyy useita tasoja, tapaamisia tarvitaan 8-20 krt, tai vuodesta kahteen vuoteen. Terapiaprosessin pituudesta sovitaan parin kanssa aina tapauskohtaisesti. Pidemmät prosessit mahdollistavat suhteen pysyvämmät muutokset, jotka kantavat suhdetta eteenpäin myös tulevissa elämän haasteissa.

On myös mahdollista että pariterapian kanssa yhtäaikaisesti parin toinen tai molemmat osapuolet käyvät omassa yksilöterapiassa/ seksuaaliterapiassa, jos tilanne niin vaatii.

Kun pariterapiaa tarvitaan selkeästi pidemmällä aikavälillä ja jomman kumman puolison tilanne täyttää kuntoutuspsykoterapiatuen hakukriteerit, tulee kyseeseen myös  KELAn kuntoutuspsykoterapiatuki. Kela korvaa 16-67 vuotiaille pariterapiakäynneistä 95,87 eur/90 min.

Hinta: Paritapaamiset 120 eur / 90 min ja yksilötapaamiset 85 eur / 60 min tai 100 eur / 90 min

Hinta opiskelijoille ja työttömille: Paritapaamiset 110 eur / 90 min ja yksilötapaamiset 80 eur / 60 min tai 95 eur / 90 min

Peruutusehdot: Ajan voi perua / siirtää maksutta 2 vrk ennen sovittua aikaa. Samana päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista veloitamme 100 % ja edellisenä päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista 50 %.

Kun paritapaamisissa on hyvä olla kaksi terapeuttia paikalla teen yhteistyötä Perheterapeutti ja psykoterapeutti (VET) Pekka Larkelan tai Pari- ja perheterapeutti Marika Suvannon kanssa.  Hinta kahden terapeutin tapaamisille on 180 eur  / 90 min.

Milla Sahla, KM, ET paripsykoterapeutti (Valvira, Kela), seksuaaliterapeutti (NACS), seksuaalineuvoja, uusperheneuvoja,

Varaa aika verkossa  tai p.040 5656371 tai [email protected]