Paripsykoterapia ja monisuhdeterapia

Parisuhteeseen tai monisuhteeseen voi tulla vaikeita vaiheita, joiden käsittelyyn osallisten omat voimavarat tai taidot eivät riitä. Suhdetta voi kuormittaa pettymysten ja kriisien lisäksi uusperhekysymykset,  henkilökohtaiset kasvukriisit tai suhteen ulkopuoliset asiat, kuten kuormittava työ tai läheisen sairaus. Kun suhde jumiutuu, tulehtuu tai pohditte suhdemuodon muutosta, voitte hakea ammatillista tukea ja uutta näkökulmaa pariterapiasta tai seksuaalineuvonnasta. Pari- ja monisuhteen sekä perheen kysymyksistä voi tulla keskustelemaan joko yksin, parina tai moniskuntana. Pariterapia tai monisuhdeterapia voi olla avuksi myös silloin, kun pari pohtii onko suhteessa jatkaminen vai ero oikea vaihtoehto. Jos pari/osalliset päätyvät eroon, voi terapiakäynnit jatkua erosovitteluna ja erovanhemmuuden tukemisena tai yksilölle eron jälkeisen elämän tukiprosessina.

Käsiteltäviä asioita voivat olla mm.:

– Tunnesuhteen ja vuorovaikutuksen ongelmat sekä repivä riitely

– Ongelmat suhteen läheisyydessä tai seksuaalisuudessa, esim. haluttomuus
– Uskottomuus, luottamuspula, mustasukkaisuus
– Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen
– Masennus, uupumus, sairaudet
– Elämänmuutokset, suhteen avaaminen, lapsen syntymä, lapsettomuus tai työttömyys
– Eropohdinnat ja erosovittelu sekä erovanhemmuuden tukeminen.

Pariterapian luonteesta: Pariterapiatapaamiset, mosnisuhdetapaamiset alkavat tilanteen kartoittamisella, joka jo itsessään saattaa jäsentää ongelmallista asiaa niin, että se riittää käynnistämään omat voimavarat tilanteen ratkaisemiseksi. Tällöin 5-8 tapaamiskertaa voi olla riittävästi.

Jos ongelmat ovat kehittyneet pidemmällä aikavälillä ja niihin liittyy useita tasoja, tapaamisia tarvitaan 8-20 krt, tai vuodesta kahteen vuoteen. Terapiaprosessin pituudesta sovitaan parin, osallisten kanssa aina tapauskohtaisesti. Pidemmät prosessit mahdollistavat suhteen pysyvämmät muutokset, jotka kantavat suhdetta eteenpäin myös tulevissa elämän haasteissa.

On myös mahdollista että pariterapian, monisuhdeterapian kanssa yhtäaikaisesti osapuolet käyvät omassa yksilöterapiassa/ seksuaaliterapiassa, jos tilanne niin vaatii.

Kun pariterapiaa tarvitaan selkeästi pidemmällä aikavälillä ja jomman kumman puolison tilanne täyttää kuntoutuspsykoterapiatuen hakukriteerit, tulee kyseeseen myös  KELAn kuntoutuspsykoterapiatuki. Kela korvaa 16-67 vuotiaille pariterapiakäynneistä 95,87 eur/90 min.

Hinnat 1.1.2022:

Pari- monisuhdetapaamiset 115 eur / 60 min, 135 eur / 90 min

Yksilötapaamiset 85 eur / 45 min, 95 eur / 60 min

Hinta opiskelijoille ja työttömille: 10 eur alennus / tapaaminen

Peruutusehdot: Ajan voi perua / siirtää maksutta 2 vrk ennen sovittua aikaa. Samana päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista veloitamme 100 % ja edellisenä päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista 50 %.

Kun tapaamisissa on hyvä olla kaksi terapeuttia paikalla teen yhteistyötä Perheterapeutti ja psykoterapeutti (VET) Pekka Larkelan tai Pari- ja perheterapeutti Marika Suvannon kanssa.  Hinta kahden terapeutin tapaamisille on 200 eur  / 90 min.

Milla Sahla, KM, ET paripsykoterapeutti (Valvira, Kela), seksuaaliterapeutti (NACS), seksuaalineuvoja, uusperheneuvoja,

p. 040 5656371 (tekstiviestit) tai [email protected]