Seksuaalineuvonta ja -terapia

Seksuaalineuvonta on seksuaaliongelmien selvittelyä ja ratkaisujen etsimistä keskustelemalla sekä yksilöllisten neuvojen antamista yksilön tai parin seksuaalisuuteen. Yleisiä aiheita ovat parin seksuaalisten halujen eriparisuus, läheisyyden ja kosketuksen puute ja seksuaalisuuden yksipuolistuminen pitkässä suhteessa. Asiakas voi hakea  ohjausta sukupuoli – ja seksuaali-identiteetin kohtaamiseen.  Neuvonnassa voidaan myös tarkastella sairauden ja ikääntymisen vaikutusta seksuaalisuuteen. Tavoitteena on uuden ja positiivisen vuorovaikutussuhteen luominen omaan  ja / tai parisuhteen seksuaalisuuteen. Tapaamisajat ovat yksilöillä 60 min ja pareilla 90 min.

Seksuaaliterapia voi toteutua pariterapiassa tai monisuhdeterapaissa yhtenä osana prosessia tai omana kokonaisuutenaan. Seksuaaliterapiassa tarkastellaan seksin, seksuaalisuuden, sukupuolisuuden ja läheisyyden kysymyksiä, tutkitaan elämäntilannetta ja pyritään jäsentämään syitä ja seurauksia. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan omia voimavaroja ja muutoskykyä.

Seksuaaliterapia toteutuu keskustelussa ja siihen voi liittyä kotiin annettavat tehtävät. Seksuaaliterapia on lyhytterapiaa ja usein se muodostuu yhdistelmästä eri terapiasuuntauksia. Kesto voi olla kahdeksasta kymmenen tapaamista tai jopa vuosi. Tapaamisajat ovat yksilöillä 60 min ja pareilla 60 – 90 min.

Seksuaaliterapiassa käsiteltäviä asioita voi olla:

– halu ja sen puute, halujen eriparisuus

– sivusuhteet ja uskottomuus

– Suhteen avaamisen tai monisuhteen kysymykset

– seksuaalisuuteen liittyvät kommunikaation ongelmat

– seksuaali -ja sukupuoli-identiteetin kysymykset

– nautintoon ja mieltymyksiin liitttyvät asiat

– erektiohäiriö, kiihottumishäiriö, orgasmihäiriö, herkkä siemensyöksy, yhdyntäkivut

– addiktiot, kriisit ja traumat

– muut seksuaalisuuteen liittyvät asiat joita halutaan tutkia

Hinnat 1.1.2022:

Pari- monisuhdetapaamiset 115 eur / 60 min, 135 eur / 90 min

Yksilötapaamiset 85 eur / 45 min, 95 eur / 60 min

Hinta opiskelijoille ja työttömille: 10 eur alennus / tapaaminen

Peruutusehdot: Ajan voi perua / siirtää maksutta 2 vrk ennen sovittua aikaa. Samana päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista veloitamme 100 % ja edellisenä päivänä perutuista tai käyttämättä jätetyistä ajoista 50 %.

Milla Sahla, KM, ET paripsykoterapeutti (Valvira, Kela), seksuaaliterapeutti (NACS), seksuaalineuvoja, uusperheneuvoja

 

p. 040 5656371 (tekstiviestit) tai [email protected]