Koronavirus tiedote

Oppi ja Oivalluksen vastaanotolla on siirrytty etäterapiaan ja etätyönohjauksiin, mutta myös kasvokkain tapaamiset ovat vielä mahdollisia.

Huolehdimme tiloissamme siivouksesta ja hygieniasta entistä huolellisemmin, jotta voit / voitte turvallisin mielin käydä tapaamisissa.

Jos olet sairastunut, karanteenissa tai haluat varotoimien vuoksi pysytellä kotona, voimme pitää sovitun tapaamisen etäyhteyden kautta:
Vaihtoehtoina tietoturvallinen doxy.me, jota käytettäessä lähetän spostilinkin, josta pääset skypeä muistuttavaan ohjelmaan tietokoneelta tai älypuhelimelta (tietokoneella tarvitaan mikrofoni ja kamera).

Kerrothan ennen tapaamista, haluatko toteuttaa tapaamisen etäyhteyden kautta vai kasvokkain.

Kela on tehnyt linjauksen 24.3.2020 kuntoutuspsykoterapioiden järjestämiseen liittyen:

Koko tiedote tästä linkistä.

Kelan tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä mahdollisimman tehokkaasti ja suojella erityisesti riskiryhmiin kuuluvia. Edellä mainituista seikoista johtuen Kela suosittaa läsnäkuntoutuksen keskeyttämistä ja kuntoutuksen toteuttamista etäkuntoutuksena, jos se on mahdollista.

Koronavirusepidemian aikana palveluntuottajalla ei ole velvollisuutta järjestää kuntoutusta kasvokkain eikä asiakkaalla ole velvollisuutta osallistua kasvokkain tapahtuvaan kuntoutukseen. Jos palveluntuottaja ei toteuta kuntoutuspalvelua epidemian aikana, asiakas voi valita toisen palveluntuottajan.

Palveluntuottajan ja asiakkaan on sovittava kuntoutuksen jatkamisesta yhdessä. Jos kuntoutusta päätetään jatkaa kasvokkain, palveluntuottajan ja asiakkaan on arvioitava koronavirusinfektion leviämiseen liittyvät riskit ja huolehdittava tehostetusta hygieniasta ja muusta tarpeellisesta suojautumisesta.

Tarvittaessa palveluntuottaja sopii asiakkaan kanssa keskeytyneelle tai siirretylle kuntoutukselle uuden ajankohdan. Jos kuntoutusta ei ehditä toteuttaa voimassa olevan kuntoutuspäätöksen aikana asiakas, palveluntuottaja tai terveydenhuolto voi ottaa myöhemmin Kelaan yhteyttä kuntoutuspäätöksen voimassaolon pidentämiseksi.

Lisätietoja korona viruksesta THL:n sivusto