Parisuhteen ja seksuaalisuuden omahoito-ohjelmat

Mielenterveystalo.fi  ja Väestöliitto on tehneet yhteistyössä jokaiselle sopivat Parisuhteen ja Seksuaalisuuden omahoito-ohjelmat nettiin maksuttomasti käytettäviksi.

Parisuhteen omahoito-ohjelma perustuu tutkittuihin menetelmiin ja kokemustietoon siitä, että läheisyys ja luottamus saavat aikaan elämänlaadun ja terveyden paranemista molemmille. Omahoito-ohjelman harjoitukset on kehitetty tukemaan parin vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä ja onnellisuutta. Suurin osa parin elämästä on arkea, joten omahoito-ohjelmakin keskittyy arkisten asioiden sujumiseen. Voit hyödyntää ohjelmaa yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa. Voit käydä läpi koko ohjelman tai käydä läpi yksittäisiä osia, tehtäviä ja harjoituksia. Tehtävissä keskitytään oppimaan korjaavan keskustelun metodi.

Oletko pohtinut omaa seksuaalisuuttasi tai oletko kokenut jotain sellaista, mihin tarvitset apua? Seksuaalisuus on iso kokonaisuus.Seksuaalinen mielen ja kehon tasapaino on tila, jota voit edistää omalla toiminnallasi. Tämän omahoito-ohjelman avulla löydät tietoa ja apua seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Omahoito-ohjelmasta voit löytää myös enemmän vitaalisuutta, elinvoimaa ja hyväksyntää omaa seksuaalisuutta kohtaan. Seksuaalisuuden omahoito-ohjelma sisältää tehtäviä ja harjoituksia, jotka on tarkoitettu Sinulle avuksi pohdintoihisi niin, että seksuaalinen hyvinvointisi kohenee ja saavutat kehon ja mielen tasapainon. Tehtävät ja harjoitukset ovat yksinkertaisia, helppoja ja toisaalta haastavia juuri keskittymiskyvyn osalta.